Abbeyhorn 

Abbeyhorn is een echt brits bedrijf dat zich volledig toelegt op het verwerken van hoorns tot mooie producten. De producten die u bij Stylish Men vindt zijn de schoenlepels en manchetknopen.

Historie
In 1749 is Abbeyhorn opgericht in Engeland en bestaat daarmee al ruim 260 jaar. Sinds die tijd heeft het bedrijf zich toegelegd en gespecialiseerd in het verwerken van hoorns tot exclusieve producten.

Veel van de verwerkingstechnieken en geheimen uit het verleden zijn binnen het bedrijf bewaard gebleven. De kennis en kunde is van generatie op generatie overgedragen wat resulteert in de huidige lijn van prachtige producten.

Materiaal
Het materiaal dat voor het fabriceren van de schoenlepels en manchetknopen gebruikt wordt door Abbeyhorn is ramshoorn of koehoorn.

Ramshoorn
De ramshoorns die die Abbeyhorn gebruikt is afkomstig van volwassen Swadale rammen. Soms worden ook andere soorten gebruikt zoals Herdwick, Cheviot en Portland rammen.

Ramshoorn heeft meestal een creamgelige kleur met soms een zwarte streep er in. Heel soms komt het voor dat een hoorn compleet zwart is, maar dit is zeldzaam.

Koehoorn
De koehoorns die Abbeyhorn gebruikt is tegenwoordig afkomstig uit West-Afrika. De reden hiervoor is omdat de lokale koeien in Engeland zo gefokt zijn dat ze geen grote hoorns meer krijgen. De hoorns kunnen de dieren in de kleine ruimtes verwonden en zijn daarom er uit gefokt.

De westafrikaanse koeien hebben vaak grote hoorns met vaak een crème kleur. Soms zitten er ook witte, bruine of zwarte strepen door de hoorn. Omdat de schoenlepels gemaakt zijn van natuurlijke materialen heeft elke schoenlepel een unieke tekening en uitstraling.
Bekijk alle Abbeyhorn schoenlepels

Hier vindt u alle Abbeyhorn schoenlepels