Fox Umbrella paraplus

Fox Umbrella’s staat wereldwijd bekend als een van de oudste en beste fabrikanten van paraplu’s.

Historie
De geschiedenis van Fox Umbrella’s begint in Londen in 1868. Daar startte Thomas Fox een parapluwinkel die hij na 12 jaar verkocht aan de familie Dixon.

Door een goed productieproces begon Fox Umbrella’s in 1930 ook buiten Engeland te leveren. Landen als Amerika, Japan en andere landen volgden snel. Eind jaren 40 was Fox de eerste paraplu fabrikant die de zijde doeken verving voor nylon. Het productieproces is sinds de jaren 40 constant verbeterd, maar Fox Umbrella’s heeft altijd vastgehouden aan de waarde van handgemaakte paraplu’s

Door het streven naar kwaliteit en stijl mag Fox Umbrella’s het Britse koningshuis tot haar klanten rekenen. Evenals presidenten als J. F. Kennedy en andere grootheden uit het verleden en heden.

Materiaal
In die tijd werd het frame van paraplu’s nog gemaakt van walvisbot en het doek van zijde. In 1880 ging de productie over naar stalen frames. Deze waren een stuk lichter en sterker.

Eind jaren 40 kwam de ontdekking van nylon. Fox Umbrella’s was de eerste paraplu fabrikant die het zijde doek verving voor het sterke en waterdichte nylon. Inmiddels zijn alle doeken gemaakt van superieur polyester.

Hier vindt u alle Fox Umbrella paraplu's