Pantherella sokken

In 1937 is Pantherella, in het Engelse Leicester, opgericht door Louis Goldschmidt.

Kwaliteit en stijl
De visie van Goldschmidt was om een breed assortiment van speciale, comfortabele, lichtgewicht sokken te maken. Dit was een revolutionaire visie ten opzichte van de veelal beperkte en grove sokken in die tijd. Het geloof in deze waarden leidde later tot de ontwikkeling van de befaamde naadloze sok, waar Pantherella bekend om is geworden.

Diezelfde waarden voor stijl, kwaliteit en variatie zien we vandaag de dag nog steeds duidelijk terug in het assortiment van Pantherella.

Historie
Pantherella hecht ook grote waarde aan haar meer dan 70 jarige historie. Zo staat de fabriek nog steeds in Leicester en wordt het gehele productieproces hier verricht. Door het gehele productieproces in Leicester te houden werken er vakmensen die in elke fase van het proces hetzelfde oog voor detail en kwaliteit bewaken.

Materialen
Pantherella sokken worden gemaakt van traditionele materialen van de beste kwaliteit als wol, kasjmier en zuiver katoen.

Wol
De wol die Pantherella gebruikt is speciaal Merino wol. Deze wol is van een betere kwaliteit dan het in Nederland bekende schapenwol. Het voordeel van Merino wol is dat het niet kriebelt, isolerend werkt en zacht aanvoelt. Het wol is op een speciale manier gesponnen in combinatie met 30% nylon waardoor de sokken perfect zitten, steviger zijn en langer mee gaan.

Kasjmier
De Kasjmier in Pantherella sokken is afkomstig van de Tibetaanse Kasjmiergeit. De kasjmier is afkomstig uit de ondervacht van de geit en staat bekend om zijn zachtheid, warmte en hoge kwaliteit. De lange witten vezels worden gesponnen met 15% nylon voor extra stevigheid en duurzaamheid. Hierdoor blijven uw sokken niet alleen zacht en warm, maar kunt u er lange tijd van genieten.

Katoen
De katoen die in de Pantherella sokken gebruikt wordt is gemaakt van speciaal zacht Egyptisch katoen en wordt ook wel Fil d'Ecosse genoemd. Dit is een hoogwaardige, fijne, glanskatoen bestaande uit lange vezels die op een speciale manier gesponnen zijn samen met 30% nylon. De katoen is zacht, vormvast en vochtopnemend waardoor uw sokken perfect zitten.

Hier vindt u alle Pantherella sokken