Tony Perotti

Al ruim 40 jaar is Tony Perotti fabrikant van hoogstaande Italiaanse leerproducten. Tony Perotti maakt portemonnees, tassen, schrijfmappen, agenda’s en nog veel meer.

Historie
Al sinds 1970 is Tony Perotti een vooraanstaande fabrikant van exclusieve handgemaakte leerproducten. In deze jaren heeft Tony Perotti een naam opgebouwd die geroemd wordt om de Italiaanse stijl en het gebruik van hoogwaardige leersoorten. De producten worden met toewijding en passie gemaakt, veelal in kleine ateliers in Toscane. Deze ateliers bestaan al generaties lang en maken de producten nog volgens dezelfde manier.

Materialen
Tony Perotti streeft bij het productieproces naar het gebruik van vrijwel alleen natuurlijke ingrediënten. Dit is niet alleen om de historische manier van looien en kleuren te behouden, maar ook om het milieu zoveel mogelijk te respecteren.

De huiden die Tony Perotti gebruikt zijn afkomstig van de buik. De huid rond de buik is extra zacht en bevat minder beschadigingen. Hierdoor zien de producten er altijd erg gaaf uit.

De producten zijn verkrijgbaar in 3 leersoorten:

Italico
Het Italico leer is afkomstig van de buik van Italiaanse stieren. Deze stieren komen voor in het noorden van Italië rond de Po vlaktes en in het Aosta dal. Italico

Veggetale
Veggetale leer staat bekend om zijn volledig milieuvriendelijk productieproces. Het leer is afkomstig van speciaal geselecteerde West Europese runderen.

Contatto
Contatto leer van Tony Perotti is afkomstig van Italiaanse runderen. Het leer wordt ook wel nappa genoemd omdat het gelooid is met chroomzouten en volledig doorgeverfd is. Door dit looiproces is het leer wat stugger waardoor het extra sterk en bestand is tegen beschadigingen.

Hier vindt u alle Tony Perotti producten